منتديات النبعة
طرق لف العجين Untitl35
منتديات النبعة
طرق لف العجين Untitl35
منتديات النبعة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


للاطلاξ والمشارگة والابداξ
 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

 

 طرق لف العجين

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
mood
العضوية الذهبية
العضوية الذهبية
mood


عدد المساهمات : 410
تاريخ التسجيل : 27/01/2009
تصويت النشاط : 9
نقاط لنشاط : 57891

طرق لف العجين Empty
مُساهمةموضوع: طرق لف العجين   طرق لف العجين Icon_minitimeالأحد يوليو 05, 2009 8:34 pm

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم


اليوم جبتلكم لفة حلوة وجديدة شفتها من فترة فى النت وكل يوم اقول اعملها وانزلها ليك تشوفوها اتكاسل
بس يوم الاربعاء الى فات عملتها والحمد لله جت كويسة بس كانت مشلكتى فى الطاجين(الصينيه) ما لقيت المقاس المناسب
فعملتها فى طاجين مسطح وهيا تحتاج لطاجين(صينيه) غارقه شوية لتعطى الشكل المطلوب بس
اهو حاولت محاولة فاشلة ونشوفوا رايكم فيها ويالله انا عاملة تحدى يا ترى من راح تكون احلى تطبيق وتطبق الوردة وتفرحنا وتتحدى اللفة ننتظركم
اولا:خبزة الوردة


طبعا اللفة شفتها من موقع اجنبى بس العجينه تختلف شوية وانا استخدمت عجينتى المعتادة بس ضفت ليها بيضة وحدة وعجنتها بالحليب للتماشى مع الوصفة ووصفة ماما بالبيض بس انا ما بحبه بس ساعات العجينة متاعى اضيفلها بيض مش مش ديما حسب نوع المعجنات اللى بعملها وهذا تطبيقى المتواضع بالصور اتمنى يعجبكم وصدقونى هشة وخفيفة جدا
وتنفع للفطور او مع الشاى او اى شى


هذا رابط عجينتى السابقة
[url=http://ملف مختار: معجناتى بلمساتى جديد× جديد اكثر من 25 نوع و بالتفصيل وللدايت نصيب *متجدد]ملف
مختار: معجناتى بلمساتى جديد× جديد اكثر من 25 نوع و بالتفصيل وللدايت نصيب *متجدد[/url]


مقادير العجينة

3اكواب دقيق
3 ملاعق حليب بودرة
ملعقة ونص خميرة
نص ملعقة بيكنق بودر
شوية ملح وملعقة او م ونص سكر
ملعقتين زبدة
بيضة وحده
وماء و حليب للعجن


الطريقة:
اولا ناخد الخميرة وندوفها فى نص كوب مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند ترتفع وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح والبكينق بودروحليب البودرة ونخلطهم مع بعض وبعدين نجيب الزبدة ونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه ونضيف البيضة وبعدين لما الخميرة تترفع نضيفها عليها ونعجنها بالحليب كويس يعنى كل ما كان العجن اكثر بتكون اخف والذ ونشيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة وبس.



نجى للطريقة وبالصور:

نقسم العجينة بعد ما تختمر الى كور متساوية تم نفرد كل وحدة ونحطها على جنب وندهنها بالزبدة وهكدا الى ان نصل الى خمس طبقات فوق بعض نضعهم فى الصينية ونقسمها من النص كما فى الصورة ونفتحها بحيت تصل
الى اطراف الصينية تم نكرر الخطوات من جديد ونفتحها ونضع فى النص كورة من العجينه بعدين نتركها تختمر نص ساعه ندهنا بالبيض والحليب ونرشها بالسمسم وحبة البركة وطلعت حلوة جدا وهشة.


ملاحظة: تنفع نحشيها جبن او جبن وزيتون او زعتر وزيت بين الطبقات مع الزبدة الى يعجبككم

طرق لف العجين 272401_01246225390



طرق لف العجين 272401_01246225596



طرق لف العجين 272401_11246225596



هذا شكلها فى الفرن
طرق لف العجين 272401_21246225596



وهذا شكلها بعد ما نضجت
طرق لف العجين 272401_01246225835


يتبع...................
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نور 18
العضوية الذهبية
العضوية الذهبية
نور 18


عدد المساهمات : 818
تاريخ التسجيل : 03/03/2009
تصويت النشاط : 2
نقاط لنشاط : 56989
الاوسمة : خلوق

طرق لف العجين Empty
مُساهمةموضوع: رد: طرق لف العجين   طرق لف العجين Icon_minitimeالخميس يوليو 09, 2009 11:09 am

والله ترعون ما تعرفون تسوونننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننههههههههههههههههههههههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طرق لف العجين
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات النبعة :: °ˆ~¤®§][ الاقسام النسائية ][§®¤~ˆ° :: || مَـًطِبٌخَ حِوَاًءِ ~ ||-
انتقل الى: